היקף ראש בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/09/2022 | 10:07 | מאת: חנוש

שלום יש לי בן בן שנתיים וחצי היום מלידה הוא נולד כם היקף ראש גדול בסביבות 90 באחוזון במשך הזמן היה לפעמיים על 80 85 נשאר פחות או יותר על אותה סקלה. היום הוא בן שנתיים וחצי ויש לו היקף ראש 50 האם זה תקין? או חריג? כשאומרים היקף ראש חריג זה אומר שזה עובר את הממוצע? כל עוד זה בממוצא זה תקין?

שלום, היקף ראש של 50 ס"מ בגיל שנתיים וחצי תואם לאחוזון 40 בערך. אם היקף הראש של בנך היה מהלידה ועד עכשיו באחוזון 80-90, וכעת ירד לאחוזון 40, אז צריך לבדוק את אחוזון היקף הראש שלכם, ההורים, ולהתייעץ עם רופא הילדים אם יש מקום להרחיב את הבירור או לפנות לנוירולוג ילדים (עם עקומות גדילה של משקל, אורך והיקף ראש מהלידה ועד עכשיו). תודה? בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים