בבינסקי שלילי כחלק ממעקב התפתחותי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/09/2022 | 20:32 | מאת: הדר

שלום, הבן שלי בן 10 חודשים נמצא במעקב בהתפתחות הילד בעקבות טורטיקוליס מולד. נשלחנו לרופא התפתחות ובסיכום נכתב שאין בבינסקי וקלונוס. האם זה אומר שיש בעיה? שכחתי לשאול שם מהלחץ והפיזיותרפיסטית טוענת שכשהבבינסקי שלילי זה לא טוב. תודה מראש!

הדר שלום, בבינסקי זה ממצא בבדיקה של גרוי עדין בהיקף כף הרגל. "בבינסקי חיובי" הוא כשבבדיקה כף הרגל נמתחת, וזה ממצא תקין בתינוק מגיל הלידה ובערך עד גיל שנה. "בבינסקי שלילי" הוא כשבבדיקה כף הרגל מתקמרת (כמו קשת", וזה ממצא תקין בכל גיל, והכרחי מרגע שהתינוק עומד. כך שבבינסקי שלילי בתינוק בן 10 חודשים הוא ממצא תקין לחלוטין. קלונוס הוא ממצא לא תקין, כך ש"אין קלונוס" זה תקין וטוב. בברכה

16/09/2022 | 18:33 | מאת: הדר

תודה רבה על תשובתך!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים