טלוויזיה והקשר להתפתחות פעוטות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/09/2022 | 11:12 | מאת: ענת

שלום רב, יש לי ילד בן 2.7 מגילמאוד קטן בסביבות ה 4 חודשים הוא מאוד אהב לצפות בטלוויזיה. בגיל שנה וכמה חודשים הילד כבר ידע לשלוט בטלפון מעולה להעביר סרטונים וכו'. לצערי הרב בגלל שהוא ילד מאוד היפראקטיבי ודרש את זה המון נתתי לו המון עד היום טלוויזיה ובמיוחד טלפון אני יכולה לומר שאפילו שעות ובכל הזדמנות . האם יכול להיות תסמינים של בעיות תקשורת בגלל מסכים או טלפון וברגע שזה יופסק המצב ישתפר? .יש קשר בין הדברים ? .א

ענת שלום, התשובה היא שכן. ריבוי צפייה במסכים (טלויזיה, טלפון, מחשב, אייפד וכו') גורם לנזקים רבים - גופניים, התפתחותיים ורגשיים. בגיל 4 חודשים לא נותנים לתינוק לצפות במסכים כלל. בגיל 2-3 שנים מומלץ לצפות במסכים מקסימום חצי שעה ביום, של תוכן חינוכי שמתאים לגיל, ובלווי מבוגר ש"מסביר" ומתווך. אני מודאגת מאד מהנזק שעלול להיגרם להתפתחות המוחית של בנך. הפסיקי מיד את הצפייה במסכים. אפשרי לו מקסימום חצי שעה ביום, נניח רבע שעה בבוקר ורבע שעה בערב, ורק תוכן חינוכי שמתאים לגילו. בשאר הזמן תשחקו בבית ובחוץ, תשירו, תרקדו, תעבדו בחומרי יצירה. בכל מקרה, אם יש חשד לבעיית תקשורת - פנו מיד למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים