ילדה בת שנתיים שאלה.....

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/08/2022 | 13:00 | מאת: ליאור

שלום רב דר מה שלומך? אני אמא מאוד חרדתית שמאוד בוחנת את הילד שלי מאגע הלידה לראות שהכל תקין ובסדר. בגיל שנתיים שמתי לב לכל מיני דברים שהפריעו לי כמו פעילות יתר,קשב קצר,חזרה על מילים קצת וכו בכל אופן החכתי לנירולוג שהוא היה מנהל בביהח של התפתחות הילד והוא ריבל אותי באופן פרטי במרפאה שלו דרך הקופה. הוא ראה את הילד סביבות ה20 דקות בערך. ואמר לי שהילד בסדר גמור והכל תקין . האם אני יכולה לסמוך על מה שהוא אמא שהוא רק ראה את הילד 20 דק? האם אם יד בעיה התפתחותית כלשהי אפשר לפספס בפעם הראשונה? תודה דר

ליאור שלום, הערכה התפתחותית לילד בן שנתיים לא ניתן לבצע תוך עשרים דקות בלבד. מצד שני, את מעידה על עצמך שאת חרדתית, ואכן לא סביר שתתני לילד בן שנתיים אבחנות של פעילות יתר וקשב קצר לילד. אם את חושבת שיש לבנך בעיותהתפתחותיות - פני למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכן במקום מגוריכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים