גלגול עיניים בתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/07/2022 | 06:50 | מאת: שוולה

שלום ד״ר, בני בן החודש, בשלבי החלמה מדלקת נגיפית של קרום המוח. הגיע לטיפול נמרץ בשל פרכוסים שהתבטאו בנצנוצי עיניים, כיווצי פה והנפת יד ימים למטה ולמעלה. נעשו mri ו eeg שיצאו תקינים עם הסתייגות לכך שנצטרך לעשות עוד mri בגיל יותר מאוחר לבשלות של המוח. רצו לברר האם פרכוסים הם תוצאה של המחלה או שמא המחלה ״הדליקה״ משהו במוח, מאחר ולהבנתי פרכוסים זו תגובה יותר שכיחה למחלה החיידקית ולא הנגיפית. מאז שנולד תוך כדי הירדמות יש לו גלגולי עיניים כלפי מעלה. עכשיו שמתי לב שהעיניים מתגלגלות ויכולות להיות אף פתוחות ממש -והוא ישן תוך כדי קפיצות נשימתיות שגורמות לרעד בגוף. האם זה פרכוס? אני כבר לא יודעת אפ לייחס לזה חשיבות או שזה חסר משמעות. בגיל הזה נורא קשה להבדיל ונורא קל להילחץ. לתשובתך אודה

29/07/2022 | 19:13 | מאת: שולי

בבדיקת eeg מצאו פעילות לא תקינה אבל לא יכלו לשייך אותה למוקד אקוגני

29/07/2022 | 19:14 | מאת: שולי

למוקד אפילפטי*

שולי שלום, גלגול עיניים למעלה בזמן שינה יכול להיות נורמלי, כי באופן פיסיולוגי אצל כולנו בזמן שינה גלגלי העיניים עולים למעלה, ואם העפעפיים מעט פתוחים אז אפשר לראות את החלק הלבן של העין. גם קפיצות נשימתיות יכולות להיות חלק משינה רגילה ונורמלית. אך לאור כך שלבנך היו פרכוסים על רקע דלקת קרום המוח, ושהאא"ג היה לא תקין - צריך לוודא אם יש חשש לפרכוסים כעת. אני מציעה שתצלמי סרטונים של תנועות העיניים וקפיצות הגוף, ותראי לרופאי הילדים באשפוז או לנוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים