ממצא אקראי בסי טי מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/07/2022 | 22:17 | מאת: מודאגת

שלום רב בני בן ה4 הגיע לאשפוז בשל דלקת קרום המוח ויראלית. במהלך האשפוז בוצע סיטי, כפרוטוקול לפני בדיקת ניקור מותני. (בקרינה נמוכה) בפענוח הסי טי כתוב: "בדיקת המוח בטווח התקין בספק מוקד היפודנסי לטרלי לטריגון מימין, יתכן ומדןבר בחריץ מורחב אך לא ניתן לשלול מוקד פרנכימטי בבדיקה זו. לשקילת המשך בירור בתהודה מגנטית, בהתאם לקליניקה." אנחנו מאוד בלחץ מזה. באנו בגלל מחלה ויראלית ועכשיו נכנסנו לסרט בשל הסיפור הזה. אני מניחה שלא תהיה ברירה אלא לעשות mri. האם כדאי ללכת לחווד נוספת של רדיולוג? מה הסיכוי שמדובר בגידול או משהו לא סימפטי אחר? תורים לmri ארוכים ואנחנו ממש לא רגועים. תודה

שלום, את צודקת. ממצא כמתואר ב-CT יכול להיות כהגדרתך "ממצא לא סימפטי" (חלק מדלקת קרום המוח, שינוי מבני מולד במוח, גידול או תהליך אחר), אך יכול להיות גם ממצא שפיר (כפי שנכתב- חריץ מוח נורמלי) או אפילו ממצא טכני חסר משמעות. אפשר להתייעץ עם נוירורדיולוג ילדים (רופא מומחה להדמיה של המוח בילדים), כדי להבין אם יש משמעות לממצא, אם מצריך MRI, ובאיזו דחיפות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים