פיענוח MRI מוח לילדה בת 13

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/07/2022 | 08:36 | מאת: אסת

ילדה בת 13 עשינו MRI מוח , בפיענוח הכל יצא תקין, מלבד האבחנה הבאה :- נגע באורך 6 מ"מ ,בעל אות גבוה בסדרות /FLAIR T2 באספקט קדמי של תלמוס משמאל, ללא ביטוי בשל הסדרות . מה זה אומר? בבקשה חיזרו אלי תודה

שלום, אם הנגע קיים רק בסדרה אחת (בפרוטוקול אחד) אז יתכן שהוא ארטיפקט חסר משמעות (כלומר ממצא טכני ולא אמיתי). אבל יתכן שמדובר באבחנות אחרות, שמצריכות טיפול או מעקב, ולכן הכרחי שתראו בהקדם את תשובת ה-MRI לרופא שהשלח את בתך לביצוע הבדיקה. בברכה

28/07/2022 | 08:01 | מאת: אסת

דיברתי עם הנוירולגית ששלחה אותנו, לא הבינה מה המשמעות של הממצא, נתבקשנו לעשות עוד MRI בעוד 2-3 חודשים, השאלה כרגע היא עד קבלת התוצאות של ה-MRI הנוסף - האם יש מקום לדאגה, הילדה בריאה ללא שום הסטוריה רפואית מיוחדת, איך כדאי לפעול עד אז? מה צריך לעשות? אנא חיזרי אלי אני ממש מודאגת, תודה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים