חוות דעת על פיענוח eeg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/07/2022 | 21:39 | מאת: ענת אברהם

שלום ביתי בת 1.4 עשתה eeg בשינה כדי לשלול אפילפסיה . אפילפסיה נשללה אך נמצא שהמוח לא תואם לגיל . אני מצטטת מתוך הסיכום בדיקה : "תרשים שינה לא תקין בשל ארכיטקטורת שינה החורגת מהמצופה לגיל" . בנוסף נרשם : " לא נצפו כישורי שינה טיפוסיים המצופים לגיל " . מציינת שברקע עיכוב התפתחותי בעקבות שינוי בגן TBL1XR1 . מטופלת כיום בפיזיוטרפיה ומתחילה גן שיקומי בספטמבר הקרוב . אשמח לדעת מה אומר תוצאת בדיקת ה eeg

ענת שלום, המשמעות של "לא נצפו כישורי שינה טיפוסיים המצופים לגיל" היא שפעילות הרקע של המוח בזמן שינה עדיין לא בשלה כפי שהיא אמורה להיות. ממצא כזה יכול להופיע כחלק מהשינוי הגנטי של בתך, כמו גם בילדים עם עיכוב התפתחותי על רקע גורמים מגוונים אחרים. את כמובן צריכה להתייעץ על תוצאות האא"ג עם הנוירולוג שהפנה את בתך לבצע אותו. תודה? בבקשה...

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים