תנועות עיניים ילד בן 9

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/07/2022 | 22:11 | מאת: אודי

שלום בני בן 9 החל בתחילת יולי לעשות תנועות עיניים ופתיחת פה. טוען שהריסים נדבקים לו. לא מעירה לו. אך רואה שזה מנהל אותו ופותח עיניים וגם מותח את הפה. היה לו גם בתקופת הרקטות האחרונה ועבר. עכשיו חזר. זה רגשי, חרדות , גירושים לפניי שנתיים? מה לעשות ?

שלום, סביר שמדובר בטיק מוטורי, אך אי אפשר לתת אבחנה במסגרת הפורום רק על סמך המידע שלעיל, ומבלי לראות את הילד (ואם אפשר - רצוי גם סירטונים של תנועות העיניים והפה). חשוב להעמיק בתשאול של הילד והוריו על תחלואה נלווית לטיקים, כגון קשיים בתחום הרגשי /לימודי / קשבי / התנהגותי. יש לשלול שמדובר בבעיה אחרת, כגון דיסקינזיה או פרכוס. אם אחרי תשאול ובדיקה הנוירולוג יגיע למסקנה שאכן מדובר בטיקים, אז יוכל להמליץ טיפול לפי הצורך. בברכה

תשובתי לעיל.

27/07/2022 | 21:47 | מאת: אודי

היי תודה לדעתי זה רגשי. כל מה שציינת יש תפקוד טוב.הרגשי והלשמור בבטן זה הקושי. מציינת גירושים לפניי שנתיים וחצי. כיום מתמודד עם בני זוג של כל אחד מהצדדים. לאן את ממליצה לגשת? ומתי? אולי לחכות מעט?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים