סחרחורת וגילגול עיניים אצל תינוקת בת שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/07/2022 | 22:53 | מאת: אילה

שלום רציתי להתייעץ לגבי תינוקת בת שנתיים וחודשיים. בריאה בד״כ, בשבוע האחרון הייתה חולה, סבלה מחום, שיעול, כאבי גרון, ללא קורונה. בשישי האחרון התחילה לקחת אנטיביוטיקה (ויטאמוקס פורטה, 250 מ״ל). היום במהלך פעילות בגן רקדה (בישיבה) והחלה להחוויר, להסתחרר ולגלגל עיניים (גילגלה עיניים פעמיים). נתנו לה משהו מתוק והיא חזרה לעצמה. כרגע חיונית ובמצב רוח טוב. מה יכולה להיות הסיבה ומה כדאי לעשות?

אילה שלום, יתכן שמדובר בסחרחורת, ויתכן שמדובר במצב טרום-התעלפות (Pre-syncope) או התעלפות ממש. למצבי טרום-התעלפות יש גורמים רבים אפשריים, כגון פרכוס, רמת סוכר נמוכה בדם, הפרעת קצב לב ועוד. כדאי היה לפנות לרופא הילדים באותו היום, אך אם לא פניתם מיד וצוות הגן לא הזעיק אתכם מיד - כנראה שלא דאגתם שמא מדובר באירוע חריג. בברכה

20/07/2022 | 18:21 | מאת: אילה

הי. סליחה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. באותו יום היינו אצל רופאת המשפחה שבדקה מדדים ואמרה שהכל בסדר, הופנינו להמשך בירור אצל נוירולוג. שאלתי היא מה עושים עכשיו? איזה בדיקות חשוב לעשות? תודה רבה

אי אפשר לאבחן ולתת המלצות לפי מידע כל כך מועט במסגרת הפורום. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים