יתר לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/07/2022 | 00:02 | מאת: אמא

שלום רב בני בן 7. מגיל שנה חווה התקפי הקאות רק משינה פלוס פוטופוביה וכאבי ראש. ההתקפים *תמיד* מתחילים אחרי שכיבה, תמיד בבוקר תמיד מוחמרים בשכיבה. בוצע mri ראש רגיל בגיל 3 ללא חומר ניגוד. נמצא תקין מלבד נוזלים בארובות העיניים ופיתולים. נבדק אצל רופאי עיניים לקרקעית העיניים כמה פעמים לאורך השנים, תמיד אמרו שהכל תקין. לא נבדק מעולם בזמן התקף רק בין התקפים. בחצי שנה האחרונה החמרה תלולה. במקום התקפים של אחת למס שבועות, חוטף פעמיים בחודש. כל התקף נמשך שבוע שלם של כאבים בחילות פוטופוביה קושי להניח ראש לאחור. שום כדור כד היום לא הקל על הכאב או הבקאות מלבד דףלםט שהצליח להפסיק את ההקאות ומעט להקל על התקפה אבל לא למנוע. בשלב נסויים גם הוא לא הועיל. הילד איטי. מגיב לאט. מסורבל. שיווי משקל בעייתי. כל זה בשגרה. ייתכן וזה סימן לפגיעה כלשהי? האם לא יכול להיות ששווה לבצע אמאראיי נוסף כולל mrv mra ? האם כדאי לבצע ניקור מותני כדי לשלול יתר לחץ תוך גולגולתי? בחודשיים האחרונים הילד היה בבית חודש וחצי בהתקפות. זה כבר נהיה נורא. האם ייתכן כמו שנאמר לי שבדיקת קרקעית עיניים צץתקינה לא מלנדת שבהכרח אין יתר לחץ תוך גולכולתי? האם ייתכן שיש לו בצקת במח מרוב התקפים וכדאי שיקבל סטרואידים? חלק מהרופאים אומרים מיגרנה או הקאות מחזוריות. יש דרך לתת טיפול ביתר לחץ תוך גוחגולתי תרופתית ואם הוא יעיל בעצם להבין שזה זה? הץחושה היא שנשך הזמן של כל התקף והעובדנ שהטא התחיל חהקיא גם ביום החמידי לנתקך מתוך שכיבה ובכלל שכיבה מייצרת הקאות זה כבר לא נשמע מיגרנה או רק מיגרנה. אני לא ששה לרוץ לעוד בדעקות כולל אמאראיי בהרדמה מלאה - ייתכן שבגלל שהאמאראיי הראדון בוצע ללא חונר ניגוד, לא ניתן להיות שקטים? תודה רבה

שלום, נשמע שהבן שלך סובל מאד. אני מבינה שהוא במעקב של נוירולוג, שהמליץ על הטיפול בדפלפט. אם מתמיד הוא איטי ומסורבל - אז פחות סביר שיש קשר לכאבי הראש או לפגיעה שהולכת ומחמירה. אם כאבי הראש מחמירים בתדירותם, עוצמתם ובמשך ההתקפים - בהחלט כדאי לשקול לחזור על ה-MRI שבוצע לפני 4 שנים. כמו כן כדאי לשקול MRI מוח וארובות עיניים ואולי הדמיה של כלי דם MRV-MRA. לגבי ניקור מותני - בדיקת קרקעית עיניים תקינה לא שוללת עלייה בלחץ התוך גולגלתי. צריך לברר לגבי הרקע הבריאותי של בנך, גורמי סיכון ללחץ תוך גולגלתי מוגבר, וקרישיות יתר או כאבי ראש בבני המשפחה המורחבת. בנוסף צריך בדיקת עיניים נוירואופטלמולוגית כולל תפקוד של עצבי הראייה, ואולי בדיקות נוספות בשאלה של לחץ תוך גולגלתי מוגבר. לא נותנים טיפול תרופתי ללחץ מוגבר לפני שיש אבחנה ברורה ע"י ניקור מותני ומדידת הלחץ. רק נוירולוג הילדים שלכם, שמכיר את בנך ואת כל ההיסטוריה שלו, יוכל להחליט לגבי בדיקות נוספות או טיפול. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים