ויסות חושי ילד בן שנתיים ושלוש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/06/2022 | 12:14 | מאת: אורית

שלום דר מה שלומך? הילד שלי בן שנתיים ושלוש,מגיל קטן ראיתי שיש לו קושי באוכל הוא בררן,הוא לא אוכל הרבה דברים והיום הוא בורר אוכל לפי העין גם מבינת ביגוד עם כפתורים או פסטלינה או צבעי גועש לדוגמא יתלכלכך הוא יהיה חייב שננגב לו את הידיים.זה לא ברמה קיצונית כי נגיד בפסטלינה הוא התחיל לגעת קצת ולשחק. השאלה שלי היא כזאת ,האם יכול להיות עיניין בקשר עיים שקשור לויסות חושי? הוא ילד תקשורתי וחכם ומבים הכל ומדבר בסדר לגילו אבל משהו בקשר עיין לפעמיים קצר כזה והוא מוסך מאוד בקלות דבר האם עלול להיות קשור? עד כה התפתחות תקינה בהכל מבחינת טיפת חלד ונירולוג ילדים.

אורית שלום, קשר עין מופחת יכול להיות קשור להפרעה בוויסות חושי במספר מצבים (בכל גיל, לאו דווקא בגיל שנתיים): 1. הפרעת קשב: קשר העין של ילד עם הפרעת קשב עלול להיות מופחת כי הילד מוסח, ובהפרעת קשב יש שכיחות מוגברת של הפרעות בוויסות חושי. 2. הפרעה בוויסות חושי ויזואלי: ילד עם הפרעה כזאת, שרגיש למשל לאור חזק או לחפצים קרובים מדי, יעדיף להסתכל לכיוון אחר, שבו הגירוי פחות מפריע לו. 3. אוטיזם: לאבחנה של לקות בספקטרום האוטיסטי דרושים מספר קריטריונים, ביניהם גם בעיה בקשר עין וגם קושי בוויסות חושי. תודה? בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים