mri מח ילד בן 4 עיכוב התפתחותי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/06/2022 | 16:35 | מאת: שמעון

היי שלום -עשינו mri מוח לילד בן 4 שנולד בשבוע 23+6 עם עיכוב התפחותי במגוון תחומים וזה התוצאות 1 .היפופלזיה סגמנטלית בחלק אחורי של גוף הקורפוס קלוסום. 2 .ציסטה פינאלית בקוטר כ6 מ"מ, ללא סימני הידרוצפלוס. אשמח לדעת בגדול מה זה אומר וכמובן שקבענו תור לנוירלוג

שמעון שלום, לפג שנולד בשבוע 23-24 יש סיכוי מוגבר לעיכוב בתחומי ההתפתחות השונים, וכן לשינויים ב-MRI מוח שאופייניים למוח הבלתי בשל של הפגים. 1. למיטב ידיעתי היפופלזיה בחלק האחורי של גוף הקורפוס קלוסום היא לא אחת מהם. לא בטוח שיש משמעות לכך משמעות, אך כדאי שהנוירולוג שלכם יתייעץ עם נוירו-רדיטולוג (רופא שמומחה לMRI מוח בילדים). 2. ציסטה פינאלית בקוטר 6 מ"מ היא לרוב חסרת משמעות, במיוחד אם התוכן שלה צלול. בגול אין ממצא מדאיג ב-MRI, אך התשובה ששלחת חלקית וחסר מידע על חלקי המוח האחרים. בברכה

09/06/2022 | 10:27 | מאת: שמעון

היי בהמשך לתשובתך זה הפירוט המלא של הבדיקה-יש לציין שהיה לו דימום דרגה 2 שעבר. היפופלזיה סגמנטלית בחלק אחורי של גוף הקורפוס קלוסום. אזורי אוכף התורכי ומעבר צרברו צרביקלי תקינים. מיאלינציה תקינה, ללא עדות ללויקודיסטרופיה. .abnormal neuronal migration or cortical organisation אין עדות ל אין עדות לדמום טרי או לאיסכמיה טרייה. אין עדות לתהליך תופס מקום אינטרה או אקסטרה אקסיאלי, ללא סטיית קו האמצע. ציסטה פינאלית בקוטר כ6 מ"מ, ללא סימני הידרוצפלוס. ורידים תוך גולגולתיים פתוחים ללא עדות לטרומבוזיס. ארובות העיניים תקינות. אוורור הסינוסים תקין.

את המשמעות של תשובת הMRI יסביר לכם נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים