קשר בין יתר לחץ תוך גולגולתי לפציאליס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/04/2022 | 19:20 | מאת: נוגה

שלום דוקטור לביתי בת השנתיים יש VP shunt בגלל IVH .לפני 6 ימים היא התחילה להיות מעט ישנונית ויחסנו את זה לוירוס ,ורק אחרי 3 ימים שהיא פיתחה שיתוק עצב 6 ופציאליס נסענו לבית חולים ושם התברר שיש כשל בשאנט ועשו לה ניתוח רביזיה .מה שקורה עכשיו שהפזילה עברנה אבל הפצאיליס נשאר .שאלתי היא האם פציאליס יכול להיגרם מיתר לחץ תוך גולגולתי ומה הסיכוי שהוא ישתפתר למרות שהוא עדיין קיים יומיים וחצי אחרי ניתוח הרביזיה תודה רבה

נוגה שלום, פציאליס בהחלט עלול להיגרם ע"י לחץ תוך גולגלתי מוגבר. כדאי לשקול עם הנוירוכירורג להתחיל טיפול בסטרואידים עוד היום, כדי להפחית את הבצקת שאולי נוצרה ולחצה על העצב. גם אם השנט תוקן וכבר אין לחץ מוגבר, הרי שהעצב הפציאלי כנראה סבל, ולכן כדאי לתת סטרואידיםן (אלא אם יש סיבה להימנע מכך). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים