אי עשיית ספורט למשך ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/03/2022 | 20:16 | מאת: לוטם

היי,לפני ארבעה חודשים השתחררתי מהצבא בגלל שקרעתי את המינסקוס.לא עשיתי ניתוח או משהו והגיד החלים לבד ועכשיו מותר לי לחזור לעשות ספורט. בארבעה חודשים אחרי השיחרור הייתי קצת בדיכאון בגלל המצב של הרגל ו נשארתי בבית כל היום ולא עשיתי כלום למשלך ארבעה חודשים, רוב הימים כמעט ולא קמתי מהמיטה ובעיקר ראיתי טלוויזיה ושיחקתי בטלפון. היו לי הרבה כאבי ראש בתקופה הזאת אבל לא ייחסתי לזה כל כך חשיבות. עכשיו אחרי שהגיד החלים חזרתי לעשות ספורט ופתאום הכאבי ראש נעלמו ואני מרגיש יותר טוב. ואני שם לב שהזיכרון גם השתפר קצת, השאלה שלי היא האם בארבע חודשים האלה פגעתי במוח/ גרמתי לזה שהמוח לא אנצל את הפוטנציאל שלו לטווח הארוך, או שתכלס אין הבדל בין אם הייתי עושה ספורט בארבעה חודשים האלה לבין אם לא?

לוטם שלום, לא נגרם נזק מוחי מהשהות הממושכת בבית בלי ספורט. דיכאון לא טוב לנפש וגם לזיכרון ולריכוז, בעוד שספורט בריא לגוף ולנפש ואף משפר דיכאון. חשוב לציין, שהוכח שריבוי צפייה במסכים (טלויזיה, טלפון, מחשב וכו') מעלה סיכוי לדיכאון, הפרעת קשב, חרדה, ונזקים נפשיים וגופניים נוספים. לסיכום, אל תדאג - נזק מוחי לא נגרם לך. טוב שיצאת מהנאחס, שהברך החלימה, ושחזרת לעשות ספורט (בהדרגה). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים