ילדה בת 8 - טשטוש ראיה פתאומי ועוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/01/2022 | 10:20 | מאת: רועי

שלום בתי בת 8, בריאה. אתמול התעוררה והתלוננה על טשטוש ראיה. מייד לקחתי לרופאת עיניים שעשתה בדיקה יסודית אחרי הרחבת אישונים, ובחינתה תקין. בחזרה ממנה, הילדה נראתה לא טוב, עייפה. בקושי הצליחה לפתוח עיניים, אנרה שרואה כתום. הגענו הביתה, רק רציתי שתלך לישון. באופן לא רגיל, נרדמה ל 3-4 שעות בצהריים. קמה ונראתה בסדר, חיונית, מחייכת אוכלת. למחרת בבוקר גם חיונית, שרה, מתארגנת בכיף לבית הספר, אבל התלוננה על טעם מר בפה וכבדות ברגליים, כאילו הגוף נופל קדימה. לא ראיתי משהו חריג בהליכה, גם הלכה לבית הספר ברגל, לא נראה משהו חריג. לא רוצה להיכנס ללחץ, אבל לא יכול להתעלם מסימפטומיפ של MS. מה כדאי לעשות, באם הסימפטומים ממשיכים, ובאם לא. תודה רבה.

רועי שלום, תיארת מספר סימפטומים: טשטוש ראייה, ראיית כתום, עייפות, טעם מר בפה, כבדות ברגליים וגוף נופל קדימה. כל אחד מהם הוא סימפטום נפרד, ויכול לנבוע מגורמים שונים. MS לרוב גורם לסימפטום אחד ולא לכל אלה יחד. אבל אם בתך ממשיכה לדווח על תלונות שונות, לכו לבדיקה של רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים