איך אדע אם בן התשע סובל מטיקים או מטורט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/01/2022 | 09:07 | מאת: לילוש

לבני בן התשע יש תיטום כבר למעלה משנתיים. לפעמים יותר ולפעמים פחות. לפעמים רק בפנים ולעיתים גם כתפיים וידיים. לעיתים נדירות אני שומעת מין סוג של קולות כמו בליעה או חרחור. האם אלו סימנים לטורט? האם אני צריכה לקחת אותו לאבחון או להמתין שיעבור מעצמו? אובדת עיצות. נא עזרתכם. תודה.

שלום? שלום... לטיקים, כמו לכל דבר, יש ספקטרום: יש טיקים קוליים או תנועתיים, יש טיקים בתדירות גבוהה או נמוכה, יש טיקים שמפריעים וכאלה שלא, וכו'. טורט זאת תסמונת שבעצם מהווה חלק מהספקטרום של טיקים: כשלילד מתחת לגיל 18 יש טיקים קוליים וגם תנועתיים, במשך שנה לפחות, ובמהלכה אין טיקים מקסימום שלושה חודשים רצוף - אז קוראים לזה טורט. כדאי לפנות למומחה לטיקים בילדים (במרפאת טיקים או הפרעות תנועה לילדים) להתייעצות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים