תוצאות EEG בשינה הפרעת התנהגות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/12/2021 | 13:33 | מאת: מירי אדרי

שלום , בתי בת 8.5 הופנתה ע"י פסגיאטר לבדיקת EEG בשינה .התקבלו תוצאות .ואשמח לדעת מה אומרות התוצאות . סיבת הפניה : הפרעת התנהגות סוג בדיקה: ערנות,נמנום ושינה לאחר חסך שינה גירוי אור ממצאים : נרשמה פעילות מעורבת בטווח תטא ודלתא עם כישורי שינה סימטרים . בגירוי אור: ללא ממצא חריג לעיתים קרובות נצפו קומפלכסים מסוג זיז-גל צנטרלי שמאלי ,ובאופן בלתי תלוי באיזור פריאטלי-אוקסיפיטלי מימין . סיכום : תרשים שינה לא תקין בשל נוכחות קומפלכסים מסוג זיז/גל באיזור צנטרלי שמאלי ובאופן בלתי תלוי באיזור פריאטלי-אוקסיפיטלי מימין . מומלצת קורלציה קלינית והדמייתית .

מירי שלום, האא"ג לא תקין, אך אני לא יכולה לומר לך מה המשמעות של הממצאים באא"ג בהקשר הספציפי של הבת שלך: יתכן שהממצאים הלא תקינים באא"ג רבלנטים לבעיה שבגללה היא מטופלת אצל פסיכיאטר ויעזרו להבין את מצבה ולטפל בה, ולעומת זאת יתכן שהממצאים מקריים ולא קשורים כלל למה שיש לבתך. אני מקווה שהיה היגיון להפנות את בתך לאא"ג, כי ממצאים שלא קשורים לבעיות שלה עלולים לגרום לדאגה מיותרת ולבדיקות מיותרות. ב ב ק ש ה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים