עיוות בשפה, באף ובעיניים שבא והולך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/12/2021 | 15:07 | מאת: מורן ש

היי, בתי בת שנה וחודשיים ובשבועיים האחרונים התחילה תופעה מטרידה מאוד, היא הרבה פעמים ביום מעוותת את השפה מושכת למעלה וגם האף והעיניים בו זמנית. נראה שרק צד ימין. נראה כמו טיקים אבל כמובן שלא אובחן כל דבר. כשהיינו אצל רופא הילדים הוא בדק בכללי ואיבחן דלקת אוזניים משמעותית דווקא בצד שמאל נוזלים מרובים ונתן אנטיביוטיקה אוגמנטין (התחלנו בחמישי האחרון למשך 7 ימים) הילדה סבלה גם מחום 39 שירד כנראה בעקבןת האנטיביוטיקה. במקביל כל הזמן נוגעת ומשפשפת את הפה צומחות לה שיניים וממש סובלת מהכל. האם לדעתך התופעה בפנים יכולה להיןת כתוצאה מהכאבים של הדלקת אוזניים ובקיעת השיניים שאולי גם מבחינה עצבית משפיעים על צד מסויים של הפנים במידה ןהשיניים צומחות באיזור הזה? היא גם היתה עם נזלת ושיעול כרוני במשך חודשיים שלא עבר ורק בשלןשה שבועות האחרןנים היה שיפור. אשמח לשמוע מה דעתך, האם זו תופעה שיכולה לחלוף מעצמה והאם יש מקום לדאגה? תודה מראש!

מורן שלום, קשה לי להתייחס לשאלתך בלי לראות את התנועות שעליהן את מדברת. אני מציעה שתצלמי סרטונים של התנועות ותראי לרופא הילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים