בן 8 משמיע קולות גרוניים -טורט?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/12/2021 | 18:13 | מאת: יאיר

שלום רב. בננו בגיל 8 ובחודשים האחרונים החל להשמיע קולות גרוניים של "עכבר" כמו סוג של נביחה חלשה. התופעה בתדירות יום יומית גבוהה. האם כדאי להעיר לו בכל פעם שהוא עושה את הקול הזה? מה הכיוון אשר סביר שיפנה הנוירולוג מבחינת בדיקות אם בכלל? איך מאבחנים טורט? בכללי הילד בריא, ללא מחלות או תרופות. ילד נבון ורגיש מאוד.אין מצוקה נפשית אקוטית "הנראית לעין". אשמח לקבלת תגובת רופאת הפורום. חג אורים שמח!

יאיר שלום, יתכן שהקול הגרוני שבנכם משמיע הוא טיק קולי (ווקאלי). אני מציעה שתפנו לנוירולוג ילדים כדי להבין אם אכן מדובר בטיק, להעמיק בתשאול על טיקים, לשלול הפרעות תנועה או בעיות נוירולוגיות אחרות אצלו ואצל בני משפחה אחרים, ולשלול Co-morbidities (כלומר, בעיות אחרות שעלולות להתלוות לטיקים). ועד אז - לא להעיר לו ולא לבקש שיפסיק לעשות את הקולות. אפשר לשאול אותו בצורה עניינית אם הוא מודע לכך שהוא משמיע קולות ואם זה מפריע לו, אך בשום אופן לא בצורה ביקורתית. חג שמח וחמים!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים