mri לא תקין יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/11/2021 | 10:27 | מאת: דן

שלום אשמח לדעתך לגבי תוצאת ה mri לילד בן 10. ברקע פג שבוע 27. נמצא על הספקטרום בתפקוד גבוה. תודה. הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד פרנכימה מוחית תקינה. מעבר קניצרביקלי תקין. מבני קו אמצע וגומה אחורית תקינים. סגנל שמור מפרנכימה מוחית .אין עדות לתוצרי פרוק דם או לרסטריקציה בדיפוזיה. אסימטריה של חדרים לטרליים עם הרחבה של חדר לטרלי מימין בהשוואה לשמאל.ללא סמני לחץ. מערכת, ציסטרנות וחריצים בגדר הנורמה. מבנה שמור של גלגלי העיניים, שרירים אקסטרא אוקולריים , עצבי הראיה והכיאזמה. מה המשמעות של הרחבה של חדר לטרלי ימני? זה משהו שדורש בירור מיידי?

דן שלום, יתכן שהרחבת החדר היא משנית לפגות. המוח של פג בשבוע 27 לא בשל, ותתכן עקב כך פגיעה ברקמת המוח. לאור כך שאין ממצאים נוספים שמחשידים לפגיעה ברקמת המוח, לא בטוח שיש סיבה לדאגה (אני מסייגת את תשובתי כי אני כמובן לא מכירה את הילד). בכל מקרה, הרחבת החדר היא לא סיבה לבירור מיידי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים