אודה לתשובתך לגבי ציסטה פינאלית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/11/2021 | 18:47 | מאת: חנה

ד״ר שלום, בעקבות תלונות של כאבי ראש ביצענו לביתי בת ה9 MRI. בפענוח הכל תקין פרט לציסטה פינאלית בגודל 0.7 *1 ס״מ ללא אפקט מסה וללא עדות של הידרוצפלוס. ביקרנו אצל נוירוכרוג שאמר שאין צורך במעקב נוסף, שזה בדר״כ ציסטה מולדת שהופכת למבנה האנטומי של הראש. אני ממש מודאגת תוכלי בבקשה לומר לי מה הסיכונים בציסטה כזאת? האם היא מסוכנת? אם חס וחלילה יהיה צורך בטיפול האם הוא מסובך? תודה רבה.

חנה שלום, ציסטה פינאלית היא ממצא שכיח ומקרי ב-MRI של ילדים רבים. מקובל לומר, שציסטה שהגודל שלה עד 10 מ"מ, והיא לא לוחצת על רקמת המוח שסביבה ולא חוסמת את מעבר נוזל המוח, היא כנראה חסרת משמעות ולא מסוכנת. לעיתים, כשגודל הציסטה 10 מ"מ, יש רופאים שממליצים לחזור על ה-MRI לאחר תקופה, כדי לראות שהגודל לא משתנה. ההחלטה בידי הנוירוכירורג שלכם, שראה את ה-MRI ומכיר את בתך. דברו איתו, ובינתים לא לדאוג. בברכה

07/11/2021 | 17:23 | מאת: חנה

תודה רבה.

בשמחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים