היקף ראש בגיל 5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/11/2021 | 13:33 | מאת: י

שלום רב. בעבר העליתי שאלה על היקף ראש של בני. הוא נולד כiugr בשבוע 37+6 עם היקף ראש 32 ס"מ היום בגיל 5 חודשים היקף ראש שלו 41 ס"מ. הוא מתפתח תקין. האם עדין יש מקום לחשוש מפיגור בעתיד. תודה רבה

שלום, היקף הראש של בנך בלידה היה באחוזון 2, כלומר על הגבול התחתון של הנורמה. בגיל 5 חודשים היקף הראש שלו באחוזון 20-25, כלומר בתחום התקין. היקף הראש תלוי בגורמים רבים: מהלך ההריון והלידה, מחלות, שינויים גנטים, והכי חשוב - היקף הראש של ההורים. כך שרק על סמך היקף הראש, שכעת תקין לחלוטין, לא ניתן לקבוע שום דבר. אם כל הרקע הנ"ל של בנך תקין, ועכשיו התפתחותו של בנך תקינה- אז סביר שאין סיבה לחשוש לבעיות שכליות בעתיד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים