האם זו אכן הסיבה לסבל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/10/2021 | 01:17 | מאת: יעל

שלום וברכה דוקטור הבת הקטנה שלי נולדה פגית ובגלל הידרוצפלוס שנגרם בגלל IVH דרגה 4 יש לה VP SHUNT .יש לה גם אבחנה של CP עם המיפלגיה שמאלית בחודשים האחרונים יש לה התקפים שבהם היא מקיאה ואפאטית ,ההתקף לבסוף חולף מעצמו .רמות אמוניה ולקטט ותפקודי כבד בזמן התקך תקינים .עברה בירור אצל גסטרואנטרולוג CT ובדיקת וידאו פלאורוסקופיה של מנגנון הבליעה שהיתה תקינה .ראה אותה נוירוכרורג שכתב שבדיקת ה CT ראש נראה במנח סובאופטימלי החדרים הם קטנים ,רקמת המוח מלאה ,יש מצב שמדובר בתסמונת Slit ventricle .בבדיקת עיניים גם בימין וגם בשמאל: דיסקה חיוורון טמפורלי גבולות חדים מקולה שטוחה ללא דימומים .לסיכום :ללא עדות לבצקת דיסקה .לנוכח חיוורון הדיסקות יתכן לחץ תוך גולגולתי מוגבר בהיעדר בצקת . הרופא אמר לנו שיתכן שמדובר ב Slit ventricle כיצד ניתן לאשר את האבחנה והאם התסמינים של הבת שלי מתאימים לתסמונת Slit ventricle או שלא מתאימים .האם עדיין צריך לחשוב בכיוון אחר כמו בירור מטבולי יותר נרחב או שזה לא נראה הסיבה תודה רבה

יעל שלום, התקפים של הקאה ואפטיה בילדה עם שנט יכולים לנבוע מלחץ תוך גולגלתי מוגבר על רקע שנט שלא מנקז כראוי. אפשרות נוספת היא תסמונת Slit ventricle (SVS) , שבה השנט מנקז יותר ממה שצריך. המטופל עלול לסבול מאירועים של כאב ראש, הקאות ואפטיה - בדיוק כמו שתיארת. האבחנה של התסמונת נעשית ע"י כך שבזמן התקף עושים CT ורואים שהחדרים צרים ומהלך השנט תקין, וכשהנוירוכירורג בודק את השנט הפימפום לא תקין. אם הנוירוכירורג קבע שזאת האבחנה, אז הטיפול הוא החלפה של השנט או התערבות כירורגית אחרת. לגבי טיפול תרופתי: בזמן התקף אפשר לתת סטרואידים או דיאמוקס, ולכאב ראש כרוני אפשר לתת חוסמי-בטא (דרלין). אפשרויות נוספות אך פחות סבירות הן אפילפסיה (יש פרכוסים שמתבטאים בהקאה ואפטיה) או בעיה מטבולית. לדברייך נשללה בעיה בדרכי העיכול. הנוירוכירורג יקבע אם האבחנה היא Slit ventricles ויטפל בהתאם, ואם ישלול אבחנה של SVS -ידון עם הנוירולוג שלכם איך להתקדם בבירור מה הגורם להתקפים. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים