תינוק בן שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/10/2021 | 13:32 | מאת: אמא

שלום רב אשמח להתייעצות או שאני סתם הסטרית יש לי ילד בן שנה ושמונה חכם מאוד מבין הכל הוראות יודע להגיד מלא מילים ולהשתמש בהם נכון מצביע וכו. מה שמדאיג אותי זה הקטע שלו לדלתות ולשערים שנסגרים.לדוגמא: אם אנחנו הולכים לקניון או אפילו לפארק עם משחקים שמגיעים לשער הוא יהיה חייב לגעת בו ולרצות לסגור אותו אפילו אומר סגור.הוא לא פותח וסוגר בצורה אובססיבית אבל כן כל דלת או שער שהוא רואה ממש יסתובב בחזרה ויגע וינסה לסגור יש לו ממש קטע עם זה גם אם יראה מנעול כזה או ארונות חשמל עם פתיחה או משהו עם סגירה חייב לגעת ולפתוח את זה. בכלל מאוד סקרן ונוגע בכל דבר האם זה נשמע כמו בעיה שצריך לבדוק? תודה דוקטור על התשובה מראש

שלום, אם כל שאר התפתחותו והתנהגותו תקינות, והוא ילד חברותי ותקשורתי - כנראה שאין מה לדאוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים