חולשה וכאב בשעות הבוקר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/10/2021 | 16:41 | מאת: ענת

שלום וברכה, בני בן העשר מתלונן על חולשה וסוג של כאב ברגליים (נראה שבאיזור השוקיים) בשתי הרגליים, מזה כחודש. החולשה והכאב מופיעים בעיקר בבוקר כך שמתלונן על קושי לרוץ ולעלות במדרגות למשל. מתאר כי לאחר פעילות גופנית של ריצה וקפיצה בהפסקת עשר, הדבר משתפר מאוד (לרוב חולף) וההטבה מורגשת בד"כ להמשך היום. אציין כי בדיקה של רופא אורתופד כולל צילום רגליים יצאה תקינה. גם בדיקה של רופאת ילדים סוכמה כתקינה (כוח גס ותחושה שמורים, עצבים קרניאליים תקינים, בבינסקי שלילי, הליכה יציבה והחזרים תקינים). מאחר והתור לנוירולוג הינו בעוד מס' חודשים (לא ניתן היה למצוא משהו קרוב יותר) אני מבקשת לשאול- מה עלולה להיות הסיבה והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה

ענת שלום, כדי להבין מה מקור הקושי של בנך, צריך לתאר במה מתבטא הקושי שלו (חולשה? כאב? נימול? חוסר תחושה?). ואם מדובר בכאב, מה מקורו - שרירים? עצמות? מפרקים? עצבים? והאם יש תלונות נוספות, המכוונות לגורם מסוים. וכמובן, צריך לבדוק אותו, ולדעת פרטים נוספים על ההסטוריה הרפואית שלו ועל הרקע המשפחתי. לאחר שיהיה אפיון מדויק יותר לקושי של בנך, אפשר יהיה לדון. יתכן שהוא לא צריך נוירולוג אלא ראומטולוג (מומחה לבעיות פרקים). בברכה בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים