טיפול בנוירופידבק לילד על הרצף האוטיסטי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/10/2021 | 11:49 | מאת: איתמר

בן הגדול שלנו מאובחן עם ASD והוא בתפקוד גבוה. יש לו בעיות רגשיות רבות. הוא מחקה המון ילדים אחרים,למשל הוא רואה ילד שלא אוהב לאכול משהו, הוא ישר עושה את אותו הדבר. הוא שומע ילד בכיתה שלא ישן בלילה, הוא החליט שהוא לא ישן בלילה. וכן על זו הדרך.קיבלנו המלצה לטיפול בנוירו פידבק, רצינו לדעת מהניסיון הרב שלך האם הטיפולים הללו יכולים לעזור לילדים עם ASD, או שכדאי לחשוב על כיוון אחר כמו טיפול רגשי? האם הטיפול בנוירופידבק בכלל מוכח מחקרית? האם מבוצע בבתי החולים השונים? תודה רבה

איתמר שלום, לצערי, אני לא יודעת לענות לך. אין לי ידע וניסיון לגבי נוירופידבק. לא ידוע לי אם השיטה מוכחת מחקרית, ולא ידוע לי האם מבוצע בבתי החולים השונים. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע שמטפלים בילדים עם אוטיזם בתפקוד גבוה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים