VNS אל מול ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/10/2021 | 15:43 | מאת: עירית

שלום דוקטור בני סובל מאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי .נידונה אפשרות של טיפול ניתוחי ב Laser interstitial thermal therapy ,והגיעו למסקנה שהסיכוי של הניתוח להצליח לגרום חופש מהתקפים הוא 20 עד 30 אחוז . הם כותבים שאאורה גוסטטורית וכן מעורבות אוטונומית עם ירידה בדופק מחשידה למעורובות מוקדמת של האינסולה. המעורבות של ה POLE ב MRI מתאימה גם היא ל MTS PLUS וגם הקברנומות שיש [יש כמה קברנומות ]יכולות להיות מוקד אפילפטוגני הוצע לנו גם VNS .מה מביניהם עדיף ? תודה רבה

עירית שלום, זהו מצב מורכב. לצערי אני לא מומחית באפילפסיה במידה שאוכל לענות לשאלתך. כדאי שהאפילפטולוג (נוירולוג מומחה באפילפסיה) שלכם יענה לך למה החליט על VNS, ויסביר לכם את היתרונות והחסרונות של VNS לעומת טיפולים אחרים. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים