האם יתכנו בעיות בהמשך החיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/10/2021 | 19:37 | מאת: דורון

שלום רב אני בן 19 עם אבחנה של נוירופיברומטוזיס טייפ 1 .אין לי כל בעיה נוירולוגית וכל מה שיש זה כתמי קפה בחלב מרובים ופסאודוארטרוזיס של האולנה .MRI מוח מלפני 12 תקין .האם יכולים לצוץ בעיות נוספות במהלך החיים ומה הסיכוי שהם יקרו תודה רבה

דורון שלום, השאלה שלך חכמה אך התשובה עליה מורכבת. ב-NF1 עלולות לצוץ תלונות/בעיות שונות במהלך החיים. חלקן אופייניות לגיל הילדות, וחלקן לאורך השנים בגילאים השונים. מאחר ואתה כבר בן 19, אז יש בעיות שכבר מאחוריך, ואם לא קרו עד היום אז סביר שלא יקרו. תוכל לקרוא ביתר פירוט על הסתמנות הבעיות באתרים מקצועיים ברשת, אבל רצוי ועדיף שתפנה לנוירולוג שמכיר אותך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים