Acute disseminated encephalomyelitis או גידול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/10/2021 | 22:45 | מאת: יוני

שלום דוקטור בתי מאושפזת עם דימום בתלמוס משמאל ואזורים נוספים של אות חריג קורטיקלי ותת קורטיקלי פרונטלי משמאל ,ללא הגבלה בדיפוזיה.באבחנה מבדלת Acute disseminated encephalomyelitis או גידול .רוצים לעשות לה ביופסיה האם זה מצב נפוץ שיש קושי להבחין בין Acute disseminated encephalomyelitis או גידול . האם יש דרך לפתור את הבעיה בלי ביופסיה ,למשל להראות את ה MRI לרדיולוג מוביל ? .האם העובדה שאין הגבלה בדיפוזיה מעידה שאין זה גידול כי כידול עושה כן הגבלה בדיפוזיה תודה רבה

יוני שלום, אכן, לעיתים ה-MRI לא נותן תשובה חד משמעית. זה לא מצב נפוץ, אבל קורה. חוסר הוודאות מחייב לעיתים לעשות ביופסיה כדי להתקדם באבחנה, ולטפל בהתאם - הטיפול ב-ADEM שונה כמובן מהטיפול בגידול. אני מניחה שהצוות שמטפל בבתך ערך דיון עם נוירולוג, נוירוכירורג ונוירו-רדיולוג (רופא שמומחה בהדמייה של המוח), והגיעו למסקנה שצריך לבצע ביופסיה לאחר שעלו כל השיקולים הרפואיים. אם אתם לא שלמים עם ההחלטה, זכותכם לבקש להראות את ה-MRI לנוירו-רדיולוג מוביל נוסף. בהצלחה, והרבה בריאות!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים