הליכת בהונות ברגל אחת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/10/2021 | 00:03 | מאת: עדן שעיה

היי דוקטור ראיתי מאמר שלם שלך בנושא וזה הוא המאמר הראשון שקראתי שמתייחסים גם להליכת בהונות רק ברגל אחת אז תודה לך על כך . תינוקת בת שנה וחצי מעולם לא דרכה באופן מלא על רגל שמאל בדיקה אורתופדית אצל דר פנסקי אם את מכירה יצאה תקינה מס פעמים בדיקת נוירולוג יצאה תקינה - אך בכל זאת החליטה להפנות אותנו לאמ אר איי קראתי שזה בהרדמה מלאה ומאוד הייתי רוצה לחסוך זאת השאלה האם כדאי לנסות קודם כל גבס ובמידה ולא עוזר לעשות אמ אר איי ? או שאמ אר איי הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך אשמח לתשובתך

עדן שלום, הגיבוס לרגל הוא טיפול, אך כדי להחליט מה הטיפול הנכון - הכרחי לדעת מה הגורם להליכת הבהונות, וחשוב לאבחן מה הגורם במקביל או לפני הגיבוס. אני מניחה שהנוירולוג שבדק את בתך רוצה לשלוח הפרעה מבנית או נזק שקרה במוח או בחוט השדרה, ולאחר שהעריך את כל המצב החליט שה-MRI הוא חלק בלתי נפרד מתהליך האבחנה והטיפול. במבוגרים וילדים גדולים עושים MRI מוח בפעם אחת ו-MRI של חוט בשדרה בפעם נפרדת, אך בילדים בגיל הרך ניתן לעשות MRI גם של המוח וגם של חוט השדרה בפעם אחת, כך שההרדמה חד פעמית. בהצלחה באבחנת הגורם וגם בטיפול. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים