האם זה אבחנה מקובלת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/09/2021 | 00:45 | מאת: נועה

תודה רבה על תשובת הדוקטור האם Pediatric Acute-Onset Neuropsychiatric Syndrome זה אבחנה מקובלת על כל הרופאים או שיש בענין זה חילוקי דעות .כמו כן אני שואל לגבי הטיפול ב IVIG לבעיה זו ,האם זה טיפול מוסכם או שנוי במחלוקת

האבחנה היא אבחנה שקיימת במאמרים ומחקרים רפואיים, אך מאחר ומנגנון היווצרות ההפרעה לא ידוע, ולא הוכח קשר וודאי לזיהום מסוים, יש המטילים בה ספק. בכל מקרה, אי אפשר להתווכח עם העובדה שלעיתים נדירות ילדים מפתחים תופעות פסיכיאטריות ו/או הפרעות תנועה לא מוסברות מספר שבועות או חודשים אחרי זיהום ויראלי או חיידקי. לגבי הטיפול - IVIG וסטרואידים הם טיפול מוכר למצבים דלקתיים ואוטואימוניים רבים, כולל PANS. כמובן שהרופא שמכיר את המטופל הוא שקובע מה הטיפול המומלץ לו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים