Pediatric Acute-Onset Neuropsychiatric Syndrome

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/09/2021 | 20:24 | מאת: נועה

שלום דוקטור נכדי מאובחן בארצות הברית כסובל מ Pediatric Acute-Onset Neuropsychiatric Syndrome ומטופל ב IVIG עם הטבה במצבו ,הרופא המטפל רוצה להמשיך עם טיפול זה .בני רוצה לעלות לארץ ולכן אנחנו רוצים לברר האם בארץ מכירים באבחנה זו ובטיפול IVIG לבעיה זו , ואם כן מי מתמחה בבעיה זו תודה רבה

נועה שלום, האבחנות PANS או PANDAS מוכרות בארץ, אם כי יש המטילים ספק בקשר שלהן לזיהום עם סטרפטוקוק. גם הטיפול ב-IVIG הוא טיפול ידוע ומוכר למגוון מחלות נוירולוגיות. הרופאים שמתמחים בהפרעה זו הם נוירולוגים (בעיקר) או פסיכיאטרים (פחות), מתוכם הכתובת הנכונה עבורכם היא נוירולוג ילדים שמתמחה במחלות אוטואימוניות (נוירו-אימונולוג) או בהפרעות תנועה. בברכה

13/03/2022 | 10:22 | מאת: חן

גם זיהומולוג ילדים בשם גיורא גוטסמן מבית חולים מאיר מטפל בפנדס ועזר להרבה ילדים כולל בטיפול בIVIG מקווה שהאם שפונה ביררה ומצאה אותו

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים