ניעור ידיים אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/09/2021 | 15:58 | מאת: מיכאלה

שלום רב לאחרונה שמתי לב שבני בן ה10 מנער את ידיו בצידי הגוף פעמים רבות כשהוא מדבר.. מדובר על ילד נורמטיבי לחלוטין( מחונן)ללא בעיות תפקודיות כלשהן. בחיפוש באינטרנט נשמע לי שהתנועות תואמות אולי למה שנקרא "תנועות סטריאוטיפיות" - האם זה סביר בגיל הזה? והאם יש לעשות משהו בנושא? בתודה מראש

מיכאלה שלום, תנועה סטראוטיפית יכולה להתחיל בגיל 10, אם כי תנועות סטראוטיפיות מתחילות לרוב בגיל הרך, ויתכן שימשיכו שנים רבות, גם בחיים הבוגרים. מאחר ואין לי מושג מה טיב התנועות של בנך, אני לא יודעת לומר האם יש לעשות משהו בנושא בנך. צלמו סרטונים ופנו לרופא הילדים, שישקול אם צריך נוירולוג. לא נשמע דחוף כלל. בברכה, חג שמח.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים