תינוק בן שנה ו8 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/09/2021 | 10:50 | מאת: חן

שלום דר יש לי תינוק בן שנה ו8 היום מגיל ממש קטן שמתי לב לקשר עין לא טוב ממש ראיתי את זה ,הלכתי לאחיות טיפת חלב לרופא וכולם טענו שהכל בסדר ואני חרדתית. הדברים שהיום יודע לעשות: מצביע ויודע איפה כל איבר בגוף,אומר קולות של חיות,מצביע על תמונות בספר או של בני משפחה כשאני מבקשת,מדבר מלא מילים וברור מבחינת שפה מדבר ממש יפה לגילו,יודע לתת לבובה לאכול ולהשכיב לישון,שק שירים מהטלוויזיה,מצביע על מה שרוצה,על אמא ואבא,מושיט ידיים שירימו אותו. מבחינת משחק לפני חודשים היה אומר לי קח ונותן לי משחקים וכל דבר מראה לי,היום כבר הרבה פחות מראה לנו.הוא משחק בכל המשחקים כמו שצריך,אבל כשיושבים אותו למשחק מעט מאוד מראה מה יש לו או משתף, לרוב שמשחקים מתעניין במשחק עצמו ולא מרבה להסתכל ,רק בסוף שמוחא כפיים ורוצה פידבק אבל הוא ממש מרוכז במשחק גם בכללי מבחינת קשר עין קשה לו להיות מרכז ככה היה מגיל קטן אציין שהוא תינוק מאוד מאוד פעיל הוא לא נח לרגע תמיד בפעולה,קשור אליי ולאבא מאוד,בוכה ורץ אחרי שאני עוזבת את הגן,בגדול כל מי שרואה אותו מתרשם שהוא ילד מדליק מגניב וחכם אבל אני לגמרי רואה הבדל בקשר עין לבין ילדים אחרים גם נראה שהוא מסתכל לעבר הפה שלי הרבה פעמיים,הוא רגיש לרעשים חזקים(לא לכל דבר,למיקסר ולנביחות חזקות של כלב) קשה לו לגעת בחול ובבצק,לא אוהב נשיקות ומגע( רק חיבוקים) הלכתי בגיל 10 חודשים לנירולוגית בהתפתחות הילד ואמרה שהכל בסדר אצלו . בגדול הקשר עין והמשחק איתו מטרידים אותי ואני לא מפסיקה לבחון אותו זה משפיע על כל היום שלי. האם לפי התיאור שלי את חושבת שיש סיבה שוב לבדוק?

15/09/2021 | 10:51 | מאת: חן

שיהיה לך גמר חתימה טובה ותודה מראש על המענה

חן שלום, 1. אם את חושבת שיש בעיה במיקוד ובקשר עין - חשוב קודם כל לפנות לרופא עיניים שמיומן בבדיקת ילדים. 2. חשוב לי להדגיש שהפורום שלנו הוא לא מסגרת להערכה התפתחותית. אם את אמא מנוסה, ועדיין מוטרדת למרות שלפני כשנה הצוות בטיפת חלב ונוירולוג בהתפתחות הילד חשבו שאין בעיה, ובדיקת עיניים תהיה תקינה - כדאי לבקש הערכה נוספת אצל רופא הילדים וטיפת חלב, ולשיקולם אם צריך הערכה חוזרת בהתפתחות הילד. שנה טובה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים