אבחון שיתוק מוחין בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/09/2021 | 11:13 | מאת: אלין7

שלום רב, אני בת 26 נולדתי עם הידריקון מולד עקב פגות ודימום מוחי. בעלת ספסטיות ופרפמזיס בגפיים המקשה מאוד על ההליכה. ורציתי לדעת האם ניתן לאבחן שיתוק מוחין cp בגיל זה?. אודה לתשובתך.

אלין שלום, בוודאי, ניתן לאבחן שיתוק מוחין לא רק בגיל הילדות. אם עדיין לא אובחנת עם CP - חשוב ביותר שתפני בהקדם לנוירולוג ותקבלי את האבחנה, כי על סמך אבחנת CP יש לך זכויות רבות בסל הבריאות, סל החינוך וסל הרווחה, שאולי לא ידועות לך ואת לא מנצלת אותן. כמו כן, חשוב שתהיי במעקב קבוע של מרכז רפואי לשיקום (כגון בית לוינשטיין, בי"ח אלין, שיבא תל השומר וכו') - שם תקבלי מענה וטיפול כוללני ורב-תחומי לגבי תחומים רבים (מוטוריקה, כאבים, סוגרים, ראייה, תפקודים נוספים וזכויות). בהצלחה ושנה טובה!

05/09/2021 | 10:09 | מאת: אלין7

האם אני יכולה להגיע לאיבחון אצלך?.

05/09/2021 | 10:14 | מאת: אלין7

אני מטופלת אצל נוירולוגית כבר 5 שנים והיא לא איבחנה אך לפני שנתיים נאמר לי ע"י הנוירוכירוג שיש לי cp אך הוא לא ציין זאת במכתב אלה רק בע"פ.

אלין שלום, אני מטפלת בילדים ונוער. עלייך לפנות לנוירולוג-מבוגרים ובמקביל לרופא שיקומי, גם לצורך אבחנה וגם לצורך טיפול. בהצלחה ושנה טובה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים