בעיות קשב וריכוז אצל בחור צעיר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/08/2021 | 23:54 | מאת: אדם

שלום ד"ר, אני בחור צעיר בן 22 אני סטודנט כבר כמה שנים. ציונים גבוהים. אבל ההורים שלי חושבים שאולי יכול להיות לי יותר קל אם אני ינסה לקחת איזה כדורים[רטלין, או משהו בסגנון. כמובן לאחר ייעוץ עם רופא]. אני מסוגל לשבת במשך המון זמן וללמוד אבל רק אם זה מעניין אותי, אם לא אני לא אהיה מסוגל לשבת הרבה מאוד. העניין הוא שאני ממש לא היפראקטיבי אני די ביישן ושקט לכן אני מפחד שכל כדור יכול לגרום לי להיות יותר ביישן ויותר שקט ממה שאני גם ככה היום. בנוסף, ישנו תוסף תזונה ג'ינקו בילובה[טוענים שעוזר לריכוז וזיכרון] שאכן גורם לי להתרכז אבל גם זה עדיין רק במה שמעניין אם יש חומר שאינו מעניין אותי אני לא יוכל לשבת ללמוד אותו הרבה זמן[זה בעיה כשיש בתואר קורסים שהם לא מעניינים אותי אני לא מסוגל להשקיע ולא יושב עליהם מספיק למרות שהם חשובים] אודה לעצתך

אדם שלום, אבחון איכותי של קשיי קשב בילדים נמשך לפחות שעה, ומצריך תשאול מעמיק של הרקע הרפואי והמשפחתי, המצב הלימודי - חברתי - התנהגותי - רגשי, ומידע מההורים והצוות החינוכי. אבחון קשב במבוגרים קצר יותר, אך עדיין צריך להיות מעמיק ומתייחס לתפקוד של המטופל בכל התחומים. מכאן, שלא ניתן לתת עצה במסגרת הפורום - זה לא רציני ואף רשלני. פנה עם הוריך לנוירולוג או פסיכיאטר של מבוגרים שמטפל בהפרעת קשב. בהצלחה, ושנה טובה.

03/09/2021 | 16:30 | מאת: אדם

שלום ד"ר, האמת שאני מתכנן לפנות לנוירולוגית. רציתי רק עצה האם אכן זה לא יכול לגרום לי לתוצאה הפוכה, פשוט אני יודע שיש הרבה רופאים שמחלקים מרשמים של ריטלין וכדו' על ימין ועל שמאל. אבל אני לגמרי מבין את מה שאת אומרת ובאמת אנסה לקבוע תור לנוירולוגית. תודה לך שנה טובה ומתוקה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים