ספסטיות של גפיים תחתונות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/08/2021 | 18:12 | מאת: מיכל

לכבוד הדוקטור בתי בן 18 סובל מקפיצות של גפיים .בבדיקת הנוירולוג יש ספסטיות של גפיים תחתונות וגפה ימנית עליונה ,צדוק מימין ,וחולשה קלה מאוד בימין ,ב MRI יש בגובה C6-C5 בלט לאחור ופרא מדיאני שמאלי הלוחץ את החצי השמאלי של החוט קלות. הפורמינות ברוחב תקין ,והמפענח מסכם שיש לחץ על החצי השמאלי של החוט בגובה C6-C5 ,ללא סיגנל חולני בחוט. MRI מוח תקין לחלוטין .הנוירולוג כותב שבדימות יש בלט דיסק צווארי משמאל עם לחץ על החוט אך ללא מיאלציה ולכן זה לא מסביר את הקליניקה למרות שהקליניקה היא של מיאלופתיה צווארית . השאלה שלי האם הוא צודק שחייב להיות סיגנל חולני בחוט ושאלה שניה שמעתי על בדיקת MEP .האם בדיקה זו יכולה לעזור תודה רבה

מיכל שלום, אענה על מספר נקודות: 1. יש מחלות שגורמות לפגיעה בתפקוד של חוט השדרה, גם אם לא רואים את זה ב-MRI. 2. יתכן שהתכוונת לבדיקת EMG-NCV: זוהי בדיקה שבודקת פעילות חשמלית ביד וברגל, ויכולה לעזור למקם את מקור החולשה והקפיצות של בתך לחוט השדרה, לשרירים, לעצבים, או לחיבור בין העצב לשריר. 3. חשוב שהפענוח של ה-MRI יבוצע ע"י נוירו-רדיולוג, כלומר, רופא רנטגן שמומחה ב-MRI של מוח וחוט שדרה. כל רדיולוג מוסמך לפענח MRI, אך לעיתים עדיף שהדיוק בפרטים הקטנים ייעשה ע"י נוירו-רדיולוג. חזרו לנוירולוג שלכם, אני בטוחה שהוא ימשיך לחפש מה גורם לקפיצות ולחולשה של בתך. שנה טבה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים