Vyvanse- 30 mg - האם כדאי ליטול כ"קו ראשון"

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/08/2021 | 17:13 | מאת: נאוה

בני, כבן 18 שוקל 72 ק"ג היה אצל פסיכיאטר בשל הפרעת קשב וריכוז. הרופא המליץ על VYVANSE30 מ"ג, כשהגענו לרופא המשפחה לקבל מרשם של הקופה(לפסיכיאטר הגענו באופן פרטי) הסתבר כי הקופה מאשרת רק אם לוקח תחילה ריטלין או קונצרטה ולאחר מכן ATTENT ולשניהם לא מסתגל ) כאשר משך לקיחתם עולה על חודשיים. אמרו לנו שניתן לקנות VYVANSE באופן פרטי מבלי לחכות לאישור הקופה עם כל התהליך הארוך המתלווה לכך. ( לפני מספר שנים ניסה ריטלין וקונצרטה לתקופות קצרות שגרמו לו לתופעות לוואי), השאלה היא אם יש סיבה רפואית לעבור את כל התהליך הארוך עד לאישור הקופה את תרופת ה-VYVANSE- או שהצורך לעבור את התהליך הוא רק בשל העניין הכספי- ואז נקנה את התרופה באופן פרטי...

נאוה שלום, לצערי, אין סיבה רפואית לתהליך הארוך ולאישורים הנדרשים. זה רק עניין כלכלי-פוליטי. יש תרופות ארוכות טווח שמאושרות בקופות החולים (אם או בלי סל הבריאות) כקו ראשון, ותרופות אחרות שמאושרות רק כקו שני או שלישי. כאמור, אין לכך שום שיקול רפואי אלא רק סיבות כלכליות. אם לבנך היו תופעות לוואי מאיטלין וקונצרטה, והפסיכיאטר חושב שהתרופה המכונה עבורו היא ויואנס - תוכלו לרכוש את הויואנס באופן פרטי, ולבקש החזר חלקי מהביטוח המשלים. זה יוצא יותר יקר מאשר בסבסוד קופת החולים בכ-200-250 ש"ח לחודש, אבל מאפשר התחלת טיפול מיידית. בברכה

23/08/2021 | 19:25 | מאת: נאוה

תודה רבה רבה, מעריכה מאד את תשובתך המפורטת

בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים