פירכוסים תוך כדי כאב ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/08/2021 | 17:37 | מאת: דורית

שלום רב לבתי בת ה 15 אחרי 3 שעות של כאב ראש נוראי היה לה 3 פרכוסים .כאב הראש נמשך 24 שעות ובמהלכו קרו 3 הפרכוסים .EEG תקין ו MRI תקין .במכתב שחרור נכתב שזה יכול להיות migralepsy .מה זה האבחנה וכיצד מטפלים בה .האם כאב ראש גורם להתקף אפילפטי ולמי עלי לפנות האם לנוירולוג מומחה בכאבי ראש או לנוירולוג מומחה באיפלפסיה . בנוסף 3 שעות לאחר הפרכוס עלה הCPK עד 4500 וירד אחרי זה בהדרגה .למה זה קשור תודה רבה

דורית שלום, Migralepsy זה מונח המחבר את שתי המילים מיגרנה ואפילפסיה. ה"חיבור" נובע מכך שמיגרנה שכיחה בחולי אפילפסיה יותר מאשר אצל אנשים ללא אפילפסיה, וכן אפילפסיה שכיחה באנשים עם מיגרנה יותר מאשר באנשים ללא מיגרנה. יש נוירולוגים שמטילים ספק בקיומו של מונח זה ולדעתם אין כזה דבר באמת. לגבי בתך: חסרים הרבה פרטים כדי להבין מה קרה - האם היא ידועה כסובלת ממיגרנה וזה היה התקף חריג, או שזה היה כאב ראש ראשון וחריג? יש אבחנה מבדלת לכזה כאב ראש עז וממושך. מה היה סוג הפרכוסים? כמה זמן נמשכו? האם באמת מדובר בפרכוסים? מה היה הגורם לכל האירוע הזה? האם בוצע CT ביום האירוע? כמה זמן אחרי האירוע בוצע ה-MRI? האם בוצע בפרוטוקול אפילפסיה? האם נוירו-רדיולוג פיענח אותו, או רדיולוג רגיל? מה הרקע בריאותי של בתך? והרקע המשפחתי - האם יש במשפחה המורחבת כאבי ראש, אפילפסיה, קרישיות יתר, נטייה לדמם, מחלות נוירולוגיות? בקיצור, צריך לברר פרטים נוספים כדי להבין מה קרה ואם יש צורך בבירור נוסף. בינתים, אני ממליצה שתנקטו באמצעי זהירות: בחודשים הקרובים לא להיות לבד במקומות שמסוכן לאבד בהם הכרה. לא להיות לבד בים, בריכה או אמבטיה. לא לרכב על אופניים בתקופה הקרובה. אם הראש כואב - להיות בהשגחת מבוגר. ... ולהמשיך מעקב אצל נוירולוג הילדים שלכם. שנה טובה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים