בירור לגבי תרופות ביוסימילאר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/07/2021 | 00:56 | מאת: יונתן

שלום רב האם הביטחון שטרוקסימה זהה למבטרה היא פר כל מחלה לגופה .כלומר שאם רואים במחקר שהתרופה יעילה למחלה X ,עדיין אין ביטחון שהתרופה יעילה למחלה Y ,או שמכיוון שזה הוכח במחלה אוטואימונית אחת היא טובה לכל סוגי המחלות האוטואימוניות . תודה רבה

יונתן שלום. אינני יודעת לענות לך ספציפית לגבי התרופות ששאלת. באופן כללי - תרופה שנמצאה יעילה למחלה אוטואימונית אחת לא בהכרח תהיה יעילה למחלה אוטואימונית אחרת, או שאולי היא תעזור אך לא באותה מידת יעילות. לעיתים תרופה שידועה כיעילה במחלה מסוימת תימצא יעילה במחלות מסוג אחר לגמרי. למשל, כטיפול מונע במיגרנה כרונית נמצאו יעילות שלוש תרופות, שבמקור פותחו למחלות אחרות לחלוטין: תרופה אחת שבשימוש נפוץ כטיפול באפילפסיה, תרופה שניה שמטלת ביתר לחץ דם, ותרופה שלישית לדיכאון - כולן יכולות לעזור למיגרנה במינונים אחרים. כך שהמחקר ממשיך והידע נצבר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים