כאב עין, חלילה דלקת עצב הראייה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/07/2021 | 23:44 | מאת: שי

שלום הבת שלנו בת 16. ילדה בריאה. רואה טוב יש לה רק משקפיים לקוצר ראייה מינוס חצי, מספר נמוך. עכשיו ערב. מהבוקר היא אומרת שיש לה כאב מאחורי עין ימין ( כאילו עמוק פנימה ולא שטחי על גבי העפעף או קידמת העין ). הכאב מופיע רק בזמן הזזת העין ואין החמרה שלו ב 12 שעות מאז שהוא הופיע. מעבר לזה היא מרגישה טוב אין לה כאב ראש העין לא אדומה קראתי שזה עלול להיות מדלקת עצב הראייה ומשהו נוירולוגי. בקשתי ממנה להסתכל על הטלווזיה על התרגום היא רואה עם שתי העיניים באותה חדות אין טשטוש. כמו כן מצאתי אפליקציה של ראיית צבעים עשיתי לה בדיקה והיא רואה טוב את הצבעים. היא אמורה לנסוע מחרתיים בבוקר לאילת עם חברות שלה. האם זה משהו מטריד? זה נשמע כמו דלקת בעצה הראייה או שסביר להניח שזה סתם שריר? רופאת הילדים לא נמצאת. תור לרופא עיניים יש רק עוד חודש ואי אפשר ככה סתם לגשת לנוירולוג... תודה רבה

שלום, עשית מחקר מרשים בנושא, כולל חדות ראייה וראיית צבעים. על סמך המידע שקראת בודאי ברור לך, שאי אפשר לעשות אבחנות ולתת המלצות במסגרת הפורום. גשו מחר בבוקר לרופא ילדים אחר, וחפשו רופא עיניים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים