נפילת תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/07/2021 | 18:58 | מאת: דני

ד"ר שלום, בני בן השנה וחצי, נפל בשבועיים האחרונים פעמיים על החלק האחורי בראש, בשתי הפעמים מגובה נמוך של 30-40 ס"מ (מעמידה לנפילה בצורה הדרגתית נחיתה מוקדמת על הגב) מלבד בכי, הילד המשיך לתפקד כרגיל, הגיב ושיחק וכמובן לא היה אובדן הכרה. 24 שעות אחרי הנפילה, הייתה לו הקאה אחת והיום גם הקיא פעמיים. אנו סבורים כי זה בגלל וירוס, אך רוצים לוודא. האם יכולה להיות שהקאה תגיע גם 24 שעות אחרי נפילה על הראש? תודה.

דני שלום, עקרונית, הקאה יכולה להיות ביטוי של חבלת ראש גם לאחר יממה, אם כי פחות סביר. אם לילד יש גם חום או שלשול, אז כנראה ההקאה אכן קשורה לוירוס. אם אין עוד סימני מחלה, והילד ממשיך להקיא - פנו לרופא הילדים לבדיקה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים