תופעה חריגה אצל ילדה בת 15.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/07/2021 | 14:57 | מאת: אייל

שלום. הבת שלנו בת 15.5 ילדה פעילה רוקדת פעמיים בשבוע במשך שנים, מדריכה בצופים, מטיילת וכו' לא ידוע על בעיות בריאות. לפני חודש קרה לנו איתה משהו חריג. בערך ב 12 בלילה ראיתי אותה ערה בחדר. ב 1 וחצי חזרתי למסדרון וראיתי שדלת החדר שלה נעולה מבפנים ( היא נועלת לעתים כשמתלבשת ). דפקנו לה על הדלת והיא לא ענתה. קראנו לה ולא ענתה אז חשבנו שנרדמה. רצינו לוודא שבסדר דפקנו חזק על הדלת ולא ענתה. במשך כחצי שעה! דפקנו על הדלת דפיקות חזקות מאוד ( שאין אחד שלא ישמע בלילה ) וצעקנו בקולי קולות את השם שלה ולא היה שום מענה. מאוד נלחצנו שחלילה קרה לה משהו. שום דבר לא עזר והיא לא ענתה מבפנים אז הזמנו תוך כדי מכבי אש לפרוץ את הדלת. לשמחתנו אחרי חצי שעה הצלחנו לפתוח את המנעול מבחוץ ( הפלנו את המפתח שמבפנים עם מברג קטן ). הילדה היתה על המיטה ישנה שינה מאוד עמוקה והיינו צריכים קצת לצעוק לה ולהזיז אותה בשביל שתתעורר. מה שקרה לא אופייני לה כי היא לא ילדה שישנה חזק מאוד. כמו כן לא סביר שאדם בזמן שינה לא יתעורר בלילה מאגרופים חזקים על הדלת וצעקה של השם שלו. חיבקנו אותה והתעלמנו ממה שקרה. היא אמרה שיצאה ממקלחת עם מגבת ונעלה בשביל להתלבש ונרדמה עם המגבת על המיטה מרוב עייפות. אציין שבאותו יום היא היתה כל היום בבית איתי אז אין סיכוי שהיא לקחה חלילה איזה משהו או שתתה אלכוהול ( מעבר לעובדה שהיא לא שותה אלכוהול ולא סובלת עישון וכו' ). סיפרתי את זה במקרה אתמול לקרוב משפחה סטודנט לרפואה שאמר שאולי היה לה פרכוס מסיבה רפואית? והציע לשאול רופא/נוירולוג ילדים אולי היא צריכה EEG של המוח ליתר בטחון? אציין שמאז לא קרה מקרה דומה לשמחתנו והיא מתנהגת כרגיל. האם מה שקרה דורש בירור? האם צריך לעשות EEG של המוח? ( אנחנו כמובן לא מחפשים בדיקות מיותרות ) תודה רבה

אייל שלום, חסרים פרטים נוספים כדי שהאירוע יהיה חשוד לפרכוס: האם היה משהו חריג אחר? האם הייתה בריחת שתן? רוק חריג על בתך או על המצעים? המצעים היו מבולגנים בצורה חריגה? האם בלילות אחרים יש אירועים חריגים, כגון התנשמויות, הזעה, תנועות חשודות? האם במהלך היום יש קפיצות לא רצוניות, תנועות בפנים או בעיניים, ניתוקים? חשד לבעיית לבבית, דפיקות לב, התעלפויות, שינוי טונוס או צבע? האם הרקע הבריאותי והמיילדותי של בתך תקין לחלוטין? האם יש במשפחה המורחבת אפילפסיה, פרכוסי חום או בעיות נוירולוגיות אחרות? לסיכום, אני לא ממליצה לבצע EEG רק על סמך המידע שכתבת לעיל. יתכן אא"ג לא תקין גם אם לא היה פרכוס, כך שאין טעם לבצע. בהחלט יתכן שבתך התקלחה ונרדמה ממש חזק ולא שמעה את הדפיקות, אך במסגרת הפורום לא ניתן להדגים את כל מה ששאלתי ולברר לעומק. אני מציעה שתפנו לרופא הילדים שלכם, ותתייעצו אם צריך בירור נוירולוגי או אחר. בברכה

24/07/2021 | 18:32 | מאת: אייל

תודה רבה על התשובה המפורטת. אנחנו ממש מעריכים! לשמחתנו לא היתה בריחת שתן, לא היה רוק חריג , המצעים לא היו מבולגנים מהרגיל, אין בלילות אחרים אירועים חריגים, כגון התנשמויות, הזעה. כמו כן אין במהלך היום תנועות חשודות כמו קפיצות לא רצוניות או תנועת בפנים או ניתוקים. לא היו התעלפויות ולא שינויי טונוס או צבע. מעולם לא בוצעה בדיקה לבבית כי לא זכור לי משהו חשוד בכיוון. הלידה שלה היתה תקינה ילדה בריאה בת 15.5 אין במשפחה אפילפסיה פרכוסים או מחלות נויורולוגיות. אציין שהמשקל שלה תקין ותזונה טובה. מדובר במאורע בודד של שינה עמוקה בצורה חריגה. זה באמת מוזר שמישהו יישן בלילה כל כך חזק שגם אם חצי שעה תצרח את השם שלו דרך הדלת וגם אם תיתן אגרופים לדלת הוא לא יתעורר... אם אפשר לסיום לשאול... 1. האם לאור כל זאת יש היגיון לבצע בדיקת EEG? 2. לא הבנו מה כוונתך ש"יכול להיות EEG לא תקין גם אם לא היה פרכוס". האם הכוונה שאין טעם סתם לעשות בדיקת EEG כי אז אולי יהיה FALSE POSITIVE איזה תוצאה של תקינה שסתם תגרור עוד בדיקות אבל היא חסרת משמעות? תודה רבה!!

אכן, נכון: עלול להיות false positive. אך כפי שאמרתי, במסגרת הפורום לא ניתן להדגים את כל מה ששאלתי ולברר לעומק, ולכן אני לכולה להמליץ או לשלול ביצוע EEG. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים