תוחלת חיים של ילד עם cp ???

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/07/2021 | 10:07 | מאת: אמא לילד עם cp

שלום רב רציתי לשאול מה התוחלת חיים של תינוקות שאובחנו עם cp ? האם האבחנה היא לכל החיים כמו אוטיזם ???? אשמח לתשובה בהקדם לצערי הכל חדש לי

שלום, "CP" זה מונח נוירולוגי, שאומר שלמטופל יש הפרעה מוטורית על רקע נזק מוחי לא מתקדם (לא מחמיר), שנגרם במוח בלתי בשל (כלומר בהריון, בלידה או בינקות). האבחנה של CP ניתנת לילד כשהוא מאובחן עם הפרעה מוטורית. לעיתים האבחנה נעשית כבר בגיל התינוק, ולעיתים רק בעשור השני לחיים (כשהפגיעה קלה מאד). CP הוא תיאור כללי, שלמעשה לא אומר שום דבר על מטופל ספציפי - תלוי מה מידת הנזק שנגרם, ואילו חלקים של המוח נפגעו. מכאן, ש-CP הוא טווח רחב מאד של יכולות ושל מגבלות: תתכן פגיעה שכלית או מטורית בדרגות חומרה שונות, אך גם יכול להיות שתינוק עם CP יתפתח לילד ולמבוגר מבריק מבחינה שכלית ועם לקות מוטורית קלה ביותר, וינהל חיים עצמאיים ומלאים. כל ילד עם CP הוא עולם ומלואו, ואי אפשר להסיק ממטופל אחד לאחר. הדבר נכון גם לגבי תוחלת החיים - תוחלת החיים של ילד עם CP תלויה במצבו הבריאותי ובבעיות בריאותיות נוספות. חשוב שהבן/הבת שלך יהיה במעקב נוירולוגי-התפתחותי, ויקבל את כל מה שהוא צריך כדי לאפשר התפתחות תקינה ומיטבית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים