כאבי ראש בזמן קריאה בספר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/07/2021 | 16:10 | מאת: רונן

שלום וברכה בני סובל מכאבי ראש בזמן שהוא קורא בספר.נבדק עלידי רופא עיניים שלא מצא סיבה לכאבי הראש .הוא נשלח ל CT וחזר תשובה כי יש צניחה של טונזילה צרבלרית מימין עד כ 6 סנטימטר .האם ממצא זה יכול להסביר את כאבי הראש שלו וצריך ניתוח או שזה יכול להיות ממצא אקראי .ושאלה שניה אם אפשר האם מצב זה נקרא ארנולד כיארי תודה רבה

רונן שלום, צניחת טונסילות של 6 מ"מ היא משמעותית, ויכולה להסביר כאבי ראש והסתמנויות נוספות (כגון חסימת נשימה בשינה, בחילה, הפרעת ראייה ועוד). צניחת טונסילות יכולה להיגרם ע"י ארנולד-כיארי (שזהו מצב מולד), או ע"י עלייה בלחץ התןך-גולגלתי (שזהו מצב נרכש מסיבות שונות). יש שתי נקודות חשובות: 1. כאב ראש רק בזמן קריאה בספר פחות מתאים לכיארי, ויותר מתאים באמת לבעייה בעיניים (שלדבריך נשללה). 2. CT הוא לא מדויק, וכדי להבין מה מצב הטונסילות באמת אז צריך לעשות MRI מוח, חוט שדרה צווארי, וארובות עיניים. יתכן שצריך להוסיף MRA או MRV, אך לשם כך צריך להעמיק יותר בפרטי המקרה וברקע המשפחתי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים