טיק חדש אצל מתבגרת האם מעיד על הבאות?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/06/2021 | 08:34 | מאת: ליר

בשבוע האחרון שמתי לב שלבת שלי בת ה14 החל טיק בפנים, משהו בין משיכת שפתיים לאף. שאלתי אותה לגבי זה והיא אמרה שהיא לא מרגישה שהיא עושה איזושהי תנועה, מאז אני משתדלת להתעלם כדי לא להלחיץ , זה חוזר על עצמו כל כמה ד, הטיק עצמו קצר מאוד. מה עושים? צריך לבדוק? זה יכול להיות סימפטום למשהו. יש לציין כי למתבגרת יש cpk מוגבר ממקור שריר ללא אבחנה ( נבדקה במשך הרבה שנים) האם זה סימן לבאות? תודה! מאמא מודאגת

שלום ליר, אם היא יכולה להשהות את התנועה אז סביר שמדובר בטיקים. אם התנועה לא רצונית לחלוטין ואין לה כלל שליטה עליה, אז כדאי לבדוק אם יש בעיה אחרת. טיקים בדרך כלל חולפים אחרי תקופה. אם זה ממשיך - כדאי לפנות לנוירולוג ילדים כדי לשלול בעיות אחרות, שעלולות להיות נילוות לטיקים בשכיחות יתר. חשוב באמת לא להלחיץ ולא לבטא דאגה מול בתך. בברכה

29/06/2021 | 17:08 | מאת: ליר

תודה ד"ר על התגובה המהירה. היא לא יכולה להשהות את התנועה , כיוון שהיא לא מרגישה שהיא עושה את זה....איזה בעיה אחרת יכולה להיות? מאחר שמעולם לא אבחנו את מקור הcpk המוגבר אני תמיד חוששת שזה סימן מקדים למחלת שריר...יכול להיות? תודה רבה!!

למרות שלדברי בתך היא לא מודעת לתנועות, עדיין הכי סביר שמדובר בטיק. התיאור פחות מתאים לפרכוס או להפרעת תנועה אחרת, וכנראה שאין קשר ל-CPK. כדאי שתצלמו מספר סרטונים של התנועות, ותראו לרופא הילדים או לנוירולוג ילדים. בברכה

29/06/2021 | 21:38 | מאת: ליר

תודה רבה!!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים