Eeg בן 8 בריא ........

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/06/2021 | 10:12 | מאת: יעל

שלום עשיתי בדיקה לבני בן 8 אשמח לדעת מה אומרות התוצאות\ ממצאים פעילות בסיס אחורית סימטרית בתדר 8הרץ, מגיבה לפקיחת עיניים. מידי פעם נרשמו התפרצויות דו צדדיות של זיז גל בהדגשה קדמית דו צדדית, יותר מימין למשך קצר משנייה, ללא שינוי קליני. לא נרשמה האטה מוקדית. בנישום יתר ובגירוי אור: ללא ממצא חריג חשוב לציין שהילד עבר לא מזמן אבחון הפרעת קשב ונמצא שיש לו הפרעת קשב האם הממצאים שמראים הeeg יכולים להיות קשורים להפרעת קשב? אשמח לתשובה תודה רבה

יעל שלום, ה-EEG לא תקין ויש בו פעילות חשמלית שיכולה להעיד על אפילפסיה. זה לא אומר שבהכרח לבנך יש אפילפסיה, והכרחי לדון עם הנוירולוג של בנך בתוצאות האא"ג בהקשר של הקליניקה שבגללה הופנתם לאא"ג. הממצאים באא"ג יכולים להיות קשורים להפרעת הקשב, כי פעילות חשמלית מוחית לא תקינה עלולה להפריע לקשב וליכולות שכליות אחרות. מאידך, יתכן שהממצאים באא"ג לא קשורים להפרעת קשב, אלא שלבנך יש שני דברים בו זמנית - אפילפסיה והפרעת קשב מקורן במוח, והרי זה אותו המוח. הראי כמה שיותר מהר את תוצאת האא"ג לרופא שהפנה את בנך לבצעו. בברכה

24/06/2021 | 21:19 | מאת: יעל

האם כזה דבר יכול לעבור לבד? או מה הטיפול כדורים באופן קבוע מה יש לעשות

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים