דום נשימה מרכזי בגלל כיארי 1

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/06/2021 | 21:52 | מאת: יוסף

שלום דוקטור .תודה רבה על האפשרות להיוועץ האם דום נשימה מרכזי בגלל תסמונת כיארי יכול להחמיר עם הזמן ?האם זה תמיד מחמיר ,או שרק לפעמים .האם יש בכלל צפי לדבר כזה או שאי אפשר לצפות מראש

יוסף שלום. דום נשימה מרכזי זו הפרעה משמעותית, שנגרמת ע"י הפרעה מוחית. במקרה של כיארי-1 דום הנשימה נגרם ע"י לחץ על גזע המוח, שהוא החלק במוח שמניע להפעלת הנשימה. דום נשימה עלול להחמיר עם הזמן, אך השאלה החשובה היא עד כמה הוא מסוכן כעת, בשלב זה. ולכן שאלתך לגבי הצפי להחמרה בעתיד פחות רלבנטית. כדי לקבוע עד כמה דום הנשימה מסכן את המטופל, ומה הדחיפות לנתח את הכיארי - יש לבצע בדיקות כגון מעבדת שינה ורופא אף אוזן גרון (לגבי תפקוד מיתרי הקול), ולקבל החלטה משותפת על הנוירולוג והנוירוכירורג של המטופל. יש שיקולים נוספים, כגון השפעה על תפקודים נוספים של גזע המוח (כגון הליכה ושליטה בסוגרים) וסימנים של לחץ תוך גולגלתי מוגבר (כגון כאבי ראש, בחילה ועוד). לסיכום, חשוב לדון עם הנוירולוג והנוירוכירורג בהקדם לגבי המצב של מטופל ספציפי, ולא תאורטית. בברכה, ובהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים