Lsv מה זה אומר ......

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/06/2021 | 23:04 | מאת: דנה

שלום בני נולד לפני כשבוע עם הרניה טבורית קטנה לאחר הלידה עבר היתוח שצלח מכיון שעבר ניתוח שהה בפגייה שם עבר us מוח רשום lsv בצד שמאל נשללה אפשרות של cmv בילוד נלקחה בדיקת שתן מה זה אומר lsv ? השלכות עתידיות ? האם זה משתפר בעתיד ?

12/06/2021 | 13:46 | מאת: דנה

לידה רגילה נרתיקית סקירות תקינות )3 כולל מכוונת להרניה טבורית אקו לב תקין מי שפיר וציפ תקינים בוצע ליילוד גם 2 בדיקות שמיעה

דנה שלום, כתבת טקסט מתמשך בלי סימני פיסוק, אז אני מקווה שהבנתי נכון את דברייך. מספר נקודות לא ברורות לי, ולא מאפיינות את המהלך הרגיל בילוד בריא: 1) למה בנך עבר ניתוח מיד אחרי הלידה? זה לא הליך שגרתי. הרניה טבורית קטנה מצריכה מעקב, ובדרך כלל מסתדרת לבד בגיל מאוחר יותר ללא ניתוח. 2) למה בנך עבר אולטרהסאונד מוח ושתי בדיקות שמיעה? זו לא רוטינה בכל ילוד. 3) לא ניתן לשלול זיהום מולד ב-CMV ע"י סונר מוח. אולי התכוונת שבדיקת השתן ל-CMV שלילית. ולעצם שאלתך: LSV אלו ראשי תיבות של Lenticulo-Striated vasculopaty. כלומר, כלי דם בגרעיני הבסיס של המוח, שבסונר בילוד נראים שונים מהרגיל ויותר "זוהרים". LSV יכולים להיות חד- או דו-צדדים. LSV קל יכול להיות חסר משמעות, בעוד ש-LSV משמעותי יכול להעיד על נזק שקרה לעובר במהלך ההריון או בסמוך ללידה (למשל, הפרעה חולפת באספקת חמצן למוח, או זיהום תוך רחמי כגון CMV ואחרים). ה-LSV עצמו יכול להיעלם עם הזמן בסונר מוח חוזר, אך ההשלכות לעתיד של תלויה בחומרתו ובגורם לו, וכן בבדיקת התינוק ובנוכחות או היעדר בעיות נוספות. תודה? בבקשה.

13/06/2021 | 21:58 | מאת: דנה

בשבוע 16 להריון גילו בקע טבורי /אומפלוצלה קטן של 5 ממ שאר הסקירות היו תקינות 3 במס מי שפיר תקין אקו לב תקין וציפ גנטי תקין לאחר הלידה הוא נותח עמ לסדר את הבקע לאחר הניתוח שהה בפגייה כחלק מרוטינת הבדיקות בוצע us מח וגם בדיקת שמיעה וcmv שתן שלו יצא שלילי איך יודעים אם נגרם נזק מה lsv זה רק בצד שמאל

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים